Náš blog

LUKY

Pridal www.cestazadomovom.sk v kategórii Dobročinnosť , pridané 14.04.2016

pes, 1 rok, cca 10-12kg, cca 38 cm
pes nechcený, do osady odložený

Príbeh nášho LUKYHO (u nás Lyra) mnoho z vás s obrovským znechutím nedávno zaregistrovalo. Luky bol šteniatko, ktoré sme zachránili z osady. Osadníci nám ho doniesli vysiaceho za labku, po tom čo ho vytiahli z jamy, kde sa pred nimi spolu so sestričkou skrýval. Ako malé šteniatko prežil obrovskú traumu a my sme verili, že už nikdy nič zlé nezažije. Lukyho (vtedy ešte Lyra) sme adoptovali manželskému páru, ktorí sa zdali byť pre neho veľmi vhodná rodina. Boli sme aj u nich, prebrali sme všetko potrebné a Luky sa adoptoval. Po pár mesiacoch nám volali, že Luky je veľký, nezvládnuteľný, stále šteká a pod. a že si ho máme vziať. Jednoducho zanedbali jeho výchovu a svoj neúspech zvalili na neho. 
Sprevádzalo nás brovské sklamanie, ale zároveň otázka kam s ním? Nemáme útulok, žiaden pozemok a zvieratká máme len po dočasných opaterách. Preto sme sa dohodli s rodinou, nech počkajú ešte pár dní, že psíka prídeme odfotiť a rýchlo dáme na internet s prosbou o pomoc. Súhlasili. No neprešli ani tri dni a my sme sa dozvedeli, že Lukyho JEHO VLASTNÁ RODINA UMIESTNILA DO NAJHORŠEJ OSADY V ICH OKOLÍ!! Áno, tohoto psíka, ktorý prežil ako malý nesmiernu traumu z prostredia, kde sa narodil, umiestnili znova do takého prostredia a pritom vedeli odkiaľ pochádza. Neváhali sme ani minútu a v sprievode štátnej polície sme si po Lukyho boli. Našťastie pre neho všetko dopadlo dobre a už je späť v našej opatere a my mu sľubujeme, že sa budeme snažiť najviac ako sa dá, aby mu už nikdy nikto neublížil.

A teraz vám opíšeme nášho najdrahšieho Lukynka a veríme, že pre niekoho z vás bude ten pravý, že pre niekoho bude celým svetom. 
Lukynko je malej veľkosti, je to duša veľkého psa v malom tele. Nádherné telíčko dlhé ako špageta s hlavičkou akoby dorobenou k telu :D z neho robí ten najkrajší originál, aký široko-ďaleko nenájdete.
Luky je samozrejme poznačený zanedbanou výchovou predchádzajúcej rodiny. Ale nie je to nič také, čo by sa rýchlo nenaučil. So psíkmi je znášanlivý dobre, ale snaží sa presadzovať svoju dominanciu v prítomnosti iných psov. Ak by bol v rodine s iným psíkom, určite by sa snažil stať vodcom. V prípade feniek nemá žiaden problém, je s nimi rád, je kamarátsky. Luky potrebuje rodinku, ktorá je aktívna a zamestná jeho energického ducha. Psie športy, turistika, tam by bol Luky určite spokojný. 
Nie je však vhodný k úplne malým deťom. Je vhodný aj do bytu, má hygienické návyky, ale lepšie by mu bolo v domčeku so záhradou, kde by sa mohol cez deň blázniť. V prípade bytu jedine do rodiny, ktorá by mu poskytla dostatok pohybu. 

Luky je naozaj dokonalý psík s ťažkým osudom, je to psík, s ktorým sa nikdy nudiť nebudete. Dajte šancu tomuto originálnemu kúsku a on vám urobí život krajším. 
Luky je veterinárne ošetrený, čipovaný a kastrovaný, už pripravený na peliešok u vás doma. 
Súčasťou adopcie je uhradenie adopčného poplatku a podpísanie adopčnej zmluvy. V prípade ak Vás LUKY zaujal píšte správu na FB alebo mail info@cestazadomovom.sk
FOTO: Lukáš Barnáš

Komentáre k príspevku

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Poprad
Nákupné centrum

OC MAX Poprad
Dlhé hony 4588/1
058 01 Poprad
+421 52 4664 449
poprad@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.