Pozývame Vás na výstavu Petra Hámora Okamihy v nákupnom centre OC MAX Poprad

Pozývame Vás na výstavu Petra Hámora Okamihy


11.09.2015 - 18.10.2015

Pozývame Vás na výstavu Petra Hámora Okamihy

Peter Hámor – slovenský horolezec, „výškar“, ktorý má na svojom konte veľa náročných expedícií a horolezeckých výstupov doma i v zahraničí. Doteraz stál na vrcholoch dvanástich osemtisícoviek a na najnebezpečnejšiu z nich (Annapurna) sa mu podarilo vystúpiť ako prvému horolezcovi v histórii z oboch strán. Popradčan Peter Hámor je zatiaľ jediným Slovákom, ktorý okrem himalájskych a karakoramských osemtisícoviek vystúpil aj na najvyššie vrcholy všetkých kontinentov. Je autorom knihy Koruna Zeme.

Autor o výstave
Obdiv, pokora, rešpekt a láska k horám je to, o čo by som sa chcel s vami prostredníctvom týchto fotografií podeliť. Nádherný, aj keď často nebezpečný a boľavý život v iných dimenziách – také je výškové horolezectvo. Zelený pokoj a pohodlie teplých himalájskych údolí, šedá nehostinnosť skalnatých morén, ľadový labyrint a chaos zlomísk nespočetných ľadovcov, ale aj magický bielo-modrý svet závratných hrebeňov a obrovských stien. Chvíle absolútnej harmónie, často hraničiacej so smrteľne nebezpečným pocitom nesmrteľnosti...
Vlastne to ani nie je výstava horských fotografií v pravom zmysle slova, pretože v momente ich vzniku mi vôbec nešlo o umelecké stvárnenie objektu, či technickú dokonalosť. Chcel som iba zvečniť čaro týchto okamihov, aby som sa k nim mohol vracať vždy, keď sa mi tu dolu zacnie po voľnosti a slobode.

www.peterhamor.com

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Poprad
Nákupné centrum

OC MAX Poprad
Dlhé hony 4588/1
058 01 Poprad
+421 52 4664 449
poprad@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.