Náš blog

Čo jesť aby bola naša pleť hydratovaná

Nie len počas leta dostáva naša pleť poriadne zabrať. Silné slnečné lúče, voda z bazénov, či iných prírodných nádrží nedostatok spánku  a dokonca aj alkohol. Aj to sú jedny zo  zložiek vplývajúcich na stav našej pleti. Málokto by tomu veril, no naša pleť o nás prezradí nielen náš zdravotný stav, ale aj to, ako sa stravujeme. Možno sa to niekedy stalo  aj vám - dáte si kúsok dobrej sladkej čokolády a o pár dní sa vyhádžete na tvári alebo sa vám objavia suché fľaky na pokožke.

Čítať viac

Pridal Dominika Krempaská v kategórii Fitness , pridané 15.08.2016

Hýbte sa aj v lete

Ak ste len prednedávnom začali pracovať na svojej vysnívanej postave, upravili ste si jedálniček a kúpili permanentku do fitka, je veľká pravdepodobnosť že práve v letných mesiacoch upadnete do stagnácie. Vonku je teplo a vás to ťahá kamkoľvek, len nie dvíhať ťažké váhy, byť uzatvorený medzi štyrmi stenami a vdychovať pri tom pot svojich spolu cvičiacich. Je verejne známe, že najmä v letných mesiacoch počet ľudí vo fitnescentrách klesá.

Čítať viac

Pridal Dominika Štefaňáková v kategórii Fitness , pridané 02.08.2016

Sladké dobroty bez výčitiek

Nepoznám človeka, ktorý by si počas leta nedoprial tú sladkú chladnú pochúťku, ktorá dokáže tak osviežiť- zmrzlinu. Ako si dopriať túto pochúťku bez zbytočných výčitiek z pribratia? Že sa to nedá? OMYL! Ponúkam Vám recepty na zdravé letné pochúťky vhodné do horúcich letných dní.

Čítať viac

Pridal v kategórii Fitness , pridané 18.07.2016

Alkohol v lete je oveľa zákernejší

Žijeme v dobe, kedy je abstinencia pre niekoho neznámi pojem a človek, ktorý nepije vám pripadá divný.  Podľa Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) skonzumuje priemerný Slovák za jeden rok takmer 10.2l alkoholu. Najčastejšie to býva tvrdý alkohol, potom nasleduje víno a pivo. Alkoholizmus ako taký je problémom však problémom celosvetovým. 

Čítať viac

Pridal v kategórii Fitness , pridané 16.07.2016

Ako si užiť dovolenku a zbytočne nepribrať

Letné prázdniny sú úzko späté aj s dovolenkami v zahraničí. Krásne pláže, čisté more, slnečné jazerá a najmä všetko jedlo v jednej cene. Ako si užiť takú dovolenku a okrem suvenírov si so sebou nepriniesť aj kilá navyše? Ak si strážite hmotnosť a zároveň si chcete dopriať aj oddych, zvolila by som skôr dovolenku formou polpenzie, prípadne vlastné stravovanie. Ak si však už doprajete dovolenku all inclusive, treba si jedlo naberať rozumne. Na raňajky zvoľte skôr celozrnné pečivo, vajíčka, ovocie a čo najviac zeleninovej oblohy.  Môžete si dať aj z každého po troške. Doplníte si bielkoviny, sacharidy, tuky  a prijmete aj dostatok vlákniny, ktorá vás zasýti na dlhšiu dobu. Nebudete sa tak cítiť prejedený a pocit hladu by tak mal nastať až v obedňajších hodinách. Ak sa rozhodnete ísť vtedy na obed, zvoľte cestoviny, ryžu, mäso, morské plody a podobne. Je to individuálne od krajiny, v ktorej sa budete nachádzať, keďže každá z nich má na výber iné domáce špeciality. V prímorských krajinách by však ma jedálnom lístku nemali chýbať ryby, ktoré sú výborným zdrojom omega 3 mastných kyselín a sú ľahko stráviteľné. Zvoľte jedlá ktoré nie sú zbytočne zahusťované či už múkou, alebo smotanou a ktoré nie sú zbytočne vyprážané. 

Čítať viac

Pridal Dominika Krempaská v kategórii Fitness , pridané 05.07.2016

KOĽKO OVOCIA A ZELENINY JESŤ POČAS DŇA?

Dnes už aj malé deti vedia, že súčasťou každého jedla je ovocie a zelenina. Tieto dve zložky predstavujú neskutočné množstvo vitamínov, vlákniny a zdraviu prospešných látok. Ak chce niekto  schudnúť mal by zo svojho jedálnička odstrániť všetky jedlá obsahujúce vysoké množstvo cukrov a nezdravých sacharidov a nahradiť ich čerstvým ovocím, či zeleninou. Platí tu pravidlo, čím čerstvejšie, tým lepšie. Konzumácia ovocia a zeleniny vedie tiež k zníženiu rizika vzniku rakoviny, či iných chorôb. 

Čítať viac

Pridal Dominika Krempaská v kategórii Fitness , pridané 07.06.2016

Ako si správne vytvoriť jedálniček

V dnešnej dobe každého zaujíma pojem zdravá strava. Je to pochopiteľné, keďže zdravá strava smeruje k zdraviu celého nášho JA. Mnoho chorôb je spôsobených práve nesprávnym spôsobom stravovania i zlým životným štýlom.  Jestvuje mnoho článkov, videí a diskusií o tom, ako sa zdravo stravovať, čo vo svojom jedálničku vynechať a naopak, čo a v akom množstve prijať. Správna zdravá strava nie je vhodná len pre ľudí, ktorí majú problémy s nadváhou, ale je dôležitou súčasťou každého športovca, pre ľudí so srdcovými chorobami a tiež pre diabetikov. Je akýmsi palivom pre náš mozog a pre naše svaly. Veľa ľudí si ani neuvedomuje, ako kvalita stravy zásadne ovplyvňuje náš život. V jedle totiž nie je len energia, ale okrem bielkovín, cukrov a tukov sa v ňom nachádzajú aj zdraviu prospešné vitamíny, enzými, minerály a najdôležitejšia zložka pre naše trávenie- vláknina. Pre ľudí, ktorí chcú schudnúť a trápia sa hodiny v posilňovni, často krát bez výsledkov mám jeden odkaz- AK NEZMENÍTE SVOJ JEDÁLNIČEK, VAŠE PENIAZE ZAPLATENÉ ZA MESAČNÉ PERNAMENTKY SÚ LEN ZBYTOČNE VYHODENÉ. Zdravá strava tvorí totiž  90% úspechu pri redukcii, čiže úbytku hmotnosti. 

Čítať viac

Pridal Dominika Krempaská v kategórii Fitness , pridané 01.04.2016

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Poprad
Nákupné centrum

OC MAX Poprad
Dlhé hony 4588/1
058 01 Poprad
+421 52 4664 449
poprad@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.