Náš blog

LONER - film

Pridal STAR studio v kategórii Recenzie , pridané 18.08.2016

Film LONER, ktorý sa natáčal aj v obchodnom centre MAX Trenčín, vznikol v hlave žiakov deviatej triedy na Základnej škole Hodžova Trenčín. Žiaci sa s filmom zapojili do celoslovenskej súťaže Festival detí, na ktorej získali prvé miesto.

Žiaci začali s filmovaním v roku 2015, keď si založili vlastné štúdio (STAR studio). Ich prvý film BOSS, ktorý bol prihlásený do súťaže Zlatá Klapka vyhral 1. miesto. Cez leto boli na stáži v TV JOJ, odkial si odniesli množstvo skúseností. Mali možnosť si natočiť aj vlastnú reportáž s Juniorom a s Habovcami, ktorú najdete na ich Facebookovej stránke (STAR studio), alebo na YouTube (Adam Salat).

LONER - Téma filmu:

Jeden beznádejný chalan Juraj (Daniel Pisch) bol v bežnom živote nepoužiteľný, ale v škole exceloval. Jedného dňa sa rozhodol, že zaujme dievčatá Vivienn a Emmu (Vivienn Lejolleová, Emma Hiadlovská) odpoveďou na Biológii. To sa mu aj podarilo, ale v ceste mu stáli jeho dvaja nepriatelia: David (Adam Ševčík) a Davidov poskok Marek (Filip Jankovský). Dievčatám sa nepáčil Jurajov výzor a jeho oblečenie. Juraj a Lukáš (Ľubomír Píš) sa jedného dňa rozhodli, že pôjdu nakupovať do centra Max Trenčín. A tak sa aj stalo. Na ďalší deň už prišli do školy vymódený a naobliekaný. Dievčatám sa to páčilo a rozhodli sa prehodnotiť svoj názor na Juraja a Lukáša.

Ponaučenie:

Keď je niekto pekný navonok, nemusí byť pekný aj zvnútra. Presne tak to bolo aj v našom prípade, kde David bol navonok pekný, pekne sa obliekal, a v hlave nemal takmer nič, a dievčatá išli radšej po ňom, ako po inteligentom a vzdelanom Jurajovi, ktorý bol naopak nevkusný a nepekný. Ale na koniec filmu sa to všetko otočilo v prospech Juraja. Posledný deň, keď išli do školy, sa nahodil, vymenil staré auto za nové, vymenil oblečenie a dievčatá zmenili postoj. Radšej si vybrali múdreho a pekného, ako iba pekného.

Réžia, kamera, strih: Adam Šalát
Produkcia: Adam Šalát, Daniel Pisch
Zvuk: Gregor Kráľ
Hrali: Daniel Pisch, Adam Ševčík, Ľubomír Píš, Filip Jankovský, Emma Hiadlovská, Vivienn Lejolleová, Gregor Kráľ, Patrik Zelenka, Nicolas Ferenyi, Vanessa Lejolleová, René Pisch.
Komparz: žiaci ZŠ Hodžova, Trenčín

Ďakujeme sponzorom a poskytovateľom snímania priestoru za podporu: Termovel, ÚRO s.r.o., Technodach s.r.o., ZŠ Hodžova, Zuzana Kubenková, Max Trenčín a ďalším.

Film sa objaví aj na súťaži Festival detí a Zlatá klapka 2017:

  • Kategória
  • Ľudia a blogy
  • Licencia
  • Štandardná licencia YouTube
  •  Hudba
  • „Non je ne regrette rien“ od interpreta Edith Piaf (Google PlayiTunes)

 

STAR studio
a Max Trenčín

Komentáre k príspevku

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Trenčín
Nákupné centrum

OC MAX Trenčín
ul. Gen. M. R. Štefánika 426
911 01 Trenčín
+421 32 7419 300
trencin@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.