Náš blog

Detská izba - ako ju zmeniť na pravé detské kráľovstvo

Pridal ŠEVT v kategórii Recenzie , pridané 01.09.2016

Detská izba by mala byť čarovným miestom, ktoré prenesie deti do rozprávkovej krajiny fantázie. Namiesto toho to v nej však často vyzerá, akoby sa tam práve odohral súboj postavičiek z Angry Birds alebo tadiaľ prešla minimálne stovka Mimoňov. Neporiadok, rozhádzané hračky, knižky, pokreslené steny. Určite to poznáte. Čo s tým? Ponúkame vám niekoľko nápadov, ktoré zaručene pomôžu a ktoré oceníte nielen vy, ale aj vaše ratolesti.

Poriadok je základ

Na to, aby sa deti vo svojej izbe cítili príjemne a mohli sa sústrediť na hru alebo učenie, nesmú mať okolo seba chaos.

Jedným z riešení je správne uskladňovanie vecí v krabiciach a krabičkách, ktoré sú nielen skladné, ale môžu byť aj veľmi vkusné. Dajú sa kúpiť hotové, alebo si ich môžete sami vyrobiť a vyzdobiť. Stačia vám na to aj staré krabice od topánok alebo iné nevyužívané nádobky. Krabičky môžete označiť obrázkom alebo nálepkou, vďaka čomu bude pre menšie deti upratovanie a triedenie vecí hračkou.

Praktické dekorácie - doplnky, ktoré potešia malých i veľkých

Aj vy uvažujete nad tým, ako deťom spestriť izbičku alebo zakryť fľaky či čmáranice na stenách? Rýchlym a jednoduchým riešením na oživenie stien, ale aj nábytku či okien sú nálepky. Pomocou rôznych dekoratívnych súprav s trojrozmerným efektom môžete svojim deťom z izby vytvoriť pestrofarebnú lúku plnú kvetov či podmorský svet. Výhodou je, že keď dieťa vyrastie, nálepky ľahko odstránite.

Do detskej izby už neodmysliteľne patrí aj meter na stenu. Ten by naozaj nemal chýbať v žiadnej detskej izbe. Ako by ste bez neho odpovedali na zvedavú otázku: „Mamiiii, koľko som narástol?“

Magnetická tabuľa nie je len záležitosťou kancelárie, ale aj skvelý doplnok do detskej izby. Dieťa si môže na ňu nielen kresliť, ale aj napísať to „nezapamätateľné“ slovíčko z učebnice, ktoré sa musí naučiť. Magnety v tvare číslic a písmeniek sú vynikajúcou vzdelávacou hračkou pre menších školákov. A ak máte doma škôlkara, skvelú zábavu zažijete aj pri hre s magnetickými zvieratkami.

Aj vaše deti radi kreslia po stenách? Umožnite im to! Siahnite po samolepiacich maľovankách a nechajte ich vymaľovať si izbu veselými kresbami. Samolepiace maľovanky  jednoducho nalepíte tam, kde vám to vyhovuje (či už je to stena, stôl alebo skrinka), a môžete ich kedykoľvek premiestniť. A odteraz už bude kreslenie na stenu dovolené!

A ešte niečo navyše pre detskú izbu

Ak patríte k tým zručnejším, môžete si dekorácie a drobnosti do detskej izby vytvoriť aj sami. Vyzdobte si napríklad krabičky na hračky pomocou populárnych washi pások, textilných pások či kamienkov. Vyrobte deťom veselý meter na stenu, postačí vám na to kúsok preglejky alebo kartónu, na ozdobenie niekoľko kamienkov alebo nálepiek a obkreslená detská rúčka či odtlačok na záver dodajú ten správny šmrnc. Dokonca aj ozdobné magnety sa dajú vyrobiť z modelovacej hmoty doma.

Základné pomôcky, bez ktorých to nepôjde:

Užitočné pomôcky na výrobu doplnkov a dekorovanie:

Do vyzdobovania detskej izby nezabudnite zapojiť aj svoje deti. Nielenže u nich podporíte rozvoj jemnej motoriky, fantázie a kreativity, ale doprajete im ten krásny pocit, že sú naozaj kráľmi a kráľovnami vo svojom kráľovstve. A o to väčšia bude radosť vás všetkých, keď od vás budú návštevy vyzvedať, kde ste všetky tie krásne veci kúpili. A vy sa budete môcť pochváliť, že ste si ich sami vyrobili...

Viac produktov nájdete v našom internetovom obchode ŠEVT pre rodinu.

 

 

Komentáre k príspevku

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Trenčín
Nákupné centrum

OC MAX Trenčín
ul. Gen. M. R. Štefánika 426
911 01 Trenčín
+421 32 7419 300
trencin@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.