Svetový deň zdravia v MAX-e v nákupnom centre OC MAX Trnava

Svetový deň zdravia v MAX-e


06.04.2018 - 06.04.2018

Už v piatok 6.4.2018 od 13.00 do 19.00 hod budú na prízemí nášho centra pracovníci Oddelenia výchovy k zdraviu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave prostredníctvom mobilnej poradne zdravia vykonávať b e z p l a t n é   

 - meranie percenta telesného tuku,

- stanovenie ukazovateľov stavu telesnej hmotnosti (BMI, WHR),

- meranie krvného tlaku a pulzu.

 

7. apríla 1948 vznikla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a odvtedy si tento deň pripomíname ako Svetový deň zdravia. Svetová zdravotnícka organizácia každoročne vyhlasuje tému, ktorej bude Svetový deň zdravia venovaný. Témou, ktorá sa každý rok mení, upozorňuje na určité aspekty zdravia, ktorým treba venovať aktuálne zvýšenú pozornosť. Svetový deň zdravia 2018 má ústrednú tému:

„P R E V E N C I A     N A D V Á H Y    A     O B E Z I T Y“

 

Cieľom kampane je zvýšiť informovanosť verejnosti o rizikách nadváhy a obezity a poukázať na možnosti prevencie so zameraním na zdravý životný štýl. Obezita je nadmerné patologické množstvo tuku v organizme, ktoré poškodzuje zdravie človeka. Vzniká nesprávnym pomerom príjmu a výdaja energie, spôsobeným nesprávnym životným štýlom. Na Slovensku majú nadváhu, alebo už obezitu 2/3 dospelej populácie. Zatiaľ čo u dospelých mužov sa percentá s nadváhou a obezitou v posledných rokoch na Slovensku príliš nemenia, epidemiológovia upozorňujú na zvyšujúci sa výskyt obezity u detí, dospievajúcich a u žien. Prevencia obezity spočíva v prevencii vzniku obezity, v prevencii opakovaného vzostupu po redukcii hmotnosti a v prevencii ďalšieho nárastu hmotnosti u obéznych osôb, ktoré nevedia schudnúť.

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Trnava
Nákupné centrum

OC MAX Trnava
Ul. Ferka Urbánka 11
917 01 Trnava

trnava@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.