Urobte vášmu otcovi výnimočný deň, poradíme vám, ako na to! v nákupnom centre OC MAX Trnava

Urobte vášmu otcovi výnimočný deň, poradíme vám, ako na to!


19.06.2022 - 19.06.2022

Učia nás bicyklovať, hrať futbal aj robiť v živote tie správne rozhodnutia. Ich sviatok je oproti Dňu matiek mierne v úzadí, ale rozhodne si našu pozornosť zaslúži. Otcovia majú totiž v našich srdciach významné postavenie. Ich sviatok si na Slovensku každoročne pripomíname tretiu júnovú nedeľu, tento rok tak vychádza na 19. júna.

Tradícia Dňa otcov sa zrodila v Amerike, pričom iniciatíva vyšla zo strany jednej vďačnej dcéry. Bola to Sonara Smart Doddová, ktorá chcela takýmto spôsobom vzdať hold svojmu otcovi – veteránovi z vojny, ktorý po smrti manželky vychoval sám šesť detí. Prvá neoficiálna oslava Dňa otcov sa konala v deň jeho narodenín - 19. júna 1910. Oficiálnu podobu však získal tento sviatok až o niekoľko desaťroční neskôr, a to v 60. rokoch. Americký prezident Lyndon Johnson vtedy podpísal prezidentské vyhlásenie a určil tretiu nedeľu v júni ako oficiálny sviatok. 

Deň otcov je čas, kedy môžeme poďakovať našim otcom, tatinkom, ňaňkom, tatuškom za všetko, čo pre nás robili a stále robia, a spestriť im ich deň aspoň malou drobnosťou. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov na skvelé darčeky, ktoré bez problémov nakúpite v priestoroch obchodného centra MAX Trnava.

Pomôžte mu zvládnuť neporiadok

Garáž, pracovňa či dielňa je jednoducho jeho kráľovstvom, na ktoré je hrdý. Nie vždy ale v ňom vládne systém. Zoberte preto iniciatívu do vlastných rúk a pomôžte otcovi spraviť si vo veciach poriadok. Ideálnou pomôckou sú v tomto prípade rôzne organizéry a škatule – plastové či papierové. Najskôr oddeľte to, čo je funkčné a čo skutočne potrebuje, od nepotrebností. Veci, ktoré prejdú „výberovým sitom“, vložte do škatúľ. Tie nezabudnite zreteľne označiť - aby váš otec vedel, kde čo má. 

Najkrajšie košíky, škatule a iné pomôcky na udržanie poriadku nájdete v predajni PEPCO, navyše vždy za výhodné ceny. 

Pozdvihnite jeho kulinársky kumšt

Deň otcov oslavujeme v júni, čo je ideálny čas napríklad na dobrú grilovačku. Množstvo mužov vie fantasticky variť, a pokiaľ je medzi nimi aj váš otec, nad ideálnym darčekom si nemusíte dlho lámať hlavu. Na trhu je množstvo kuchynských pomôcok, ktoré potešia srdce každého správneho kulinára. Čo tak súprava na grilovanie, kvalitné nože alebo kuchynský teplomer, vďaka ktorému bude vedieť, či sa mäso pečie na správnej teplote? K tomu pribaľte kuchynskú zásteru s vtipným názvom, prípadne pohár na pivo s jeho menom a váš otec bude v siedmom nebi. 

Pomocníkov na záhradnú párty ku Dňu otcov, ale aj praktické darčeky pre šéfkuchárov vyberiete v predajni s domácimi potrebami BANQUET na prízemí trnavského MAXu. Nevynechajte ani kníhkupectvo PANTA RHEI a inšpirujte vášho otca novou kuchárskou knihou. 

Vytiahnite ho von

Pohyb je dôležitý v každom veku. Nielen, že pomáha udržať si telo v dobrej kondícii, ale prechádzka v prírode je taktiež skvelým balzamom pre dušu. Pokiaľ na to nemyslia vaši rodičia, myslite na to aspoň vy. Vytiahnite preto svojho otca von. Na Deň otcov zorganizujte spoločnú turistiku alebo výlet na bicykli či korčuliach. Venujte mu k tomu darček, ktorý ho bude motivovať, aby nešlo len o jednorazovú záležitosť, ale aby sa k športovaniu pravidelne vracal. Dobrou voľbou je kvalitné oblečenie, v ktorom sa bude cítiť dobre, pohodlné topánky alebo inteligentné hodinky, vďaka ktorým bude sledovať svoj progres.

Poraďte sa s odborníkmi v športových predajniach SPORTISIMO, ALPINE PRO alebo EXIsport, aké oblečenie či topánky sú najvhodnejšie pre beh či turistiku. Kvalitné inteligentné hodinky vyberiete v predajni s elektro sortimentom PLAENO

Myslite na jeho záľuby

Ryby, technika, hubárčenie, hokej alebo hudba? Každý muž má hobby, na ktoré nedá dopustiť. Preto pokiaľ viete, ktorá oblasť v jeho živote aktuálne vedie, máte vyhraté. Stavte na knihu, ktorá sa bude venovať práve jeho záľube. Zaujímavú ponuku majú v tomto smere taktiež trafiky, v ktorých predávajú časopisy, zamerané na rôzne koníčky. Pokiaľ chcete Deň otcov osláviť len v malom, pekným darčekom môže byť papierové blahoželanie so špeciálnym motívom, ktoré sami vyrobíte. Všetko potrebné na ručne robené darčeky nájdete v predajni ŠEVT na 1.poschodí. 

Dbajte o jeho výzor

Už dávno neplatí, že muži sa o seba nestarajú. A hoci aj dnes by sme našli takých, ktorých jedinou dennou rutinou je nanajvýš pravidelné holenie, snažte sa, aby váš otec do tejto kategórie nepatril. Neznamená to, že mu musíte nakúpiť zásobu krémov proti vráskam, aj keď ani to by nebol úplne zlý nápad. Skúste mu na úvod vybrať oblečenie, ktoré jeho postave pristane. Pekné tričko, nadčasové sako alebo drobnosť v podobe trakov mu dodá šmrnc a spraví z neho fešáka. Každý správny muž by mal aj dobre voňať, preto nezabudnite navštíviť drogériu 101 DROGERIE či FAnn parfumériu, kde nájdete bohatý výber kvalitných vôní. 

 

Deň otcov oslavujeme raz za rok. Pozornosť a lásku si však naši otcovia určite zaslúžia celoročne. Nezabudnite preto na toho svojho a tretiu júnovú nedeľu strávte s ním.

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Trnava
Nákupné centrum

OC MAX Trnava
Ul. Ferka Urbánka 11
917 01 Trnava

trnava@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.