Spoznajte s MAXOM krásy Slovenska v nákupnom centre OC MAX Trnava

Spoznajte s MAXOM krásy Slovenska


26.07.2022 - 31.08.2022

Slovensko je krajina, ktorá ukrýva množstvo nádherných miest. Či už sú to hory, jaskyne, hrady či drevené kostolíky – naše prírodné a historické krásy každoročne očaria množstvo  domácich, ale aj zahraničných turistov. Niet sa čo čudovať, veď neraz ide o unikáty, ktoré nám môže závidieť celý svet. Pokiaľ ste sa aj vy rozhodli stráviť toto leto doma, tak určite nebudete ľutovať. Každý slovenský región je jedinečný a každý z nich ponúka niečo iné. Vybrali sme pre vás niekoľko tipov na zaujímavé letné zážitky, ktoré môžete bez problémov absolvovať s celou rodinou. 

Romantika s nádychom histórie

Kde inde zažiť pravú romantiku, ak nie na niektorom z našich hradov a zámkov? Slovensko má obrovské šťastie, pretože mnohé historické pamiatky sa na našom území zachovali dodnes a sú verejnosti prístupné. Najromantickejším miestom je bezpochyby Bojnický zámok, ktorý vás dostane nádhernou výzdobou stien a stropov, zaujímavými exponátmi, ale aj úchvatnými priestormi. Záverečná bodka v podobe prehliadky zámockej krypty a prírodnej jaskyne bude určite mrazivým dobrodružstvom, na ktoré tak skoro nezabudnete. 

Inú formu romantiky ponúkajú hradné zrúcaniny. Za návštevu stojí napríklad sieť kamenných hradov, ktoré vznikli na Považí. Spoznajte dávne sídlo „Krvavej grófky“ v Čachticiach, absolvujte adrenalínový výstup na vyhliadku Straka na Lednickom hrade alebo zažite Oravský hrad a jeho tajomnú atmosféru. Naša krajina má v prepočte na svoju rozlohu najviac hradov a zámkov v Európe, a to takmer 200.  Na to, aby ste ich spoznali všetky, vám jedno leto určite stačiť nebude. Tak prečo s ich spoznávaním nezačať už teraz? 

Buďte kreatívni a vytvorte si vlastnú maľovanú mapu Slovenska, do ktorej zakreslíte už navštívené hrady. Alebo si kúpte mapu Slovenska v predajni ŠEVT, na ktorú si pripnite fotografie z navštívených hradov či zámkov, aby ste na svoje letné výlety nezabudli. 

Fotografie z dovolenky na Slovensku si môžete vystaviť aj do farebných rámov, napríklad z predajne PEPCO. Pôjde o milú spomienku, ktorá skrášli váš domov. 


Výlet pod zemský povrch

Pokiaľ nie ste práve fanúšikom letných horúčav, vyberte sa pod zemský povrch. Naskytne sa vám tu pohľad na nevšednú kvapľovú výzdobu, obrovské kamenné sály aj jazierka s krištáľovo čistou vodou. To všetko pri teplotách, ktoré neraz oscilujú okolo 0 stupňov Celzia. 

Na Slovensku máme približne 7000 jaskýň, avšak len časť z nich je sprístupnená. Najväčšiemu záujmu zo strany verejnosti sa tradične teší Demänovská jaskyňa slobody, ale návštevníkov vo veľkom lákajú i Belianska, Dobšinská ľadová či Ochtinská aragonitová jaskyňa. Menej známa, ale o to zaujímavejšia, je Stanišovská jaskyňa na Liptove, v ktorej okrem iného zažijete na vlastnej koži aj absolútnu tmu. Pri návšteve podzemných kráľovstiev určite nezabudnite na kvalitné a pohodlné oblečenie a najmä poriadne turistické topánky. Na šmykľavých schodoch či jaskynných chodníkov sa vám určite zídu.  

Funkčné športové oblečenie pre celú rodinu vyberiete v predajni SPORTISIMO alebo EXISPORT na 1.poschodí.


Hor sa do hôr

Leto bez poriadnej turistiky si mnohí ani nevedia predstaviť. Výhodou našej krajiny je, že sa v nej nachádza hustá sieť dobre značených turistických trás. Tie vás zavedú k malebným zrúcaninám kaštieľov, ktoré sa ukrývajú hlboko v horách, ale aj na vrcholy štítov s nádherným výhľadom na široké okolie. V pohorí Malá Fatra stojí za návštevu Šútovský vodopád, ktorý má výšku až 38 metrov. Klasikou v prípade Vysokých Tatier je zase Hrebienok, z ktorého vedie viacero turistických trás predovšetkým do Veľkej a Malej studenej doliny. Príjemnou prechádzkou pre rodiny s deťmi môžu byť okruh okolo Štrbského plesa, ale i návšteva najkrajších slovenských dolín – Kvačianskej a Proseckej. Zoberte si so sebou trekingové palice a spoznajte krásy Slovenska na vlastných nohách. Skvelým pomocníkom sú v tomto prípade mapy a tiež knižní sprievodcovia z kníhkupectva PANTA RHEI, ktorí vám poskytnú mnohé zaujímavé informácie o našich turistických pokladoch. 


Džungľa na dosah

Chcete vidieť na vlastné oči pravú džungľu? V tom prípade je pre vás tým pravým miestom Haluzická tiesňava. Prírodná pamiatka so štvrtým stupňom ochrany sa nachádza neďaleko Nového Mesta nad Váhom. Ide o kaňon s dĺžkou asi 1,5 kilometra, šírkou 200 metrov a hĺbkou 50 metrov. Jeho súčasťou je množstvo krásnych prírodných úkazov, technických pamiatok a tiež  bujná vegetácia, vďaka ktorej sa budete cítiť ako v dažďovom pralese. Cez tiesňavu vás prevedie lesnícky náučný chodník, ktorý bez problémov zdoláte za zhruba jednu hodinu  V blízkosti sa zároveň nachádza i krásna romantická zrúcanina haluzického kostolíka, ktorý by ste pri svojich potulkách Slovenskom rozhodne nemali vynechať. Zoberte si so sebou deku a piknikový kôš a vychutnajte si magickú atmosféru tohto čarovného miesta spolu so svojimi blízkymi. Nezabudnite sa zásobiť (nielen) zdravými dobrotami. Ideálnym zdrojom energie môžu rôzne tyčinky, smoothie nápoje či ovocné šťavy, ktoré si viete bez problémov pripraviť aj doma. 

Kompletné piknikové vybavenie vyberiete v predajni s domácimi potrebami BANQUET na prízemí nákupného centra MAX Trnava. Pri hľadaní ideálnej piknikovej deky, či iných trendy „vychytávok“ na výlety,  určite nevynechajte ani predajňu PEPCO, kde vždy dobre nakúpite a navyše za výhodné ceny.


Vodné lákadlá

V mnohých mestách aj menších obciach nájdeme letné kúpaliská. Zaujímavou a tiež lacnejšou alternatívou však môžu byť prírodné vodné nádrže.  Na strednom Slovensku sú to napríklad banícke tajchy v Štiavnických vrchoch. Najkrajším a zároveň najvyhľadávanejším z nich je Počúvadlo, príjemné osvieženie ponúka taktiež Klinger, ktorý vznikol ešte v 18. storočí. Údajne najchladnejšou vodou v celej našej krajine sa môže pochváliť Palcmanská Maša v Slovenskom Raji. Sĺňava pri Piešťanoch zase sľubuje pekné počasie aj viacero možností na vodný relax. Ak chcete toto leto zažiť aspoň malý kúsok Chorvátska, vyberte sa ku jazierku Beňatina v okrese Sobrance. Jeho nádherne tyrkysová voda pripomína známe Plitvické jazerá a na chvíľu vás určite prenesie k “slovenskému moru“.

Pokiaľ sa chystáte k vode aj s deťmi, pribaľte si do tašky okrem kvalitného opaľovacieho krému z lekárne DR.MAX aj nafukovačky, klzáky, vodné pištole či plážovú loptu, ktoré vyberiete v hračkárstve DRÁČIK. Na brehu zase vaše ratolesti zabavia spoločenské hry, pexeso, ale aj obľúbená kniha.

 

Prajeme peknú dovolenku!


Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Trnava
Nákupné centrum

OC MAX Trnava
Ul. Ferka Urbánka 11
917 01 Trnava

trnava@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.