Čakajú vás nákupy do školy? Poradíme vám, na čo by ste nemali nezabudnúť! v nákupnom centre OC MAX Trnava

Čakajú vás nákupy do školy? Poradíme vám, na čo by ste nemali nezabudnúť!


01.09.2022 - 15.09.2022

Dva letné mesiace sa definitívne chýlia k svojmu záveru. Mnohých rodičov tak opäť čaká klasický kolotoč školských povinností, krúžkov a domácich úloh. Prichystajte sa na príchod septembra už teraz a vyrazte na nákupy do obchodného centra MAX Trnava. Nezabudnite si spraviť doma inventúru, aby ste presne vedeli, čo všetko vášmu školákovi či škôlkarovi chýba. Pripravili sme pre vás zoznam, na čo by ste nemali zabudnúť ešte pred tým, ako sa prvýkrát ozve školský zvonec. 

1. Pozrite sa na šatník kritickým okom

Prezuvky, tepláky na telesnú výchovu, gumáky do dažďa či teplejšia bunda, ktorá dobre poslúži počas chladných jesenných rán. Nový školský rok by mal pocítiť aj šatník vašich ratolestí. Preto neváhajte a pozrite sa kritickým okom na všetky kúsky, ktoré sa v ňom nachádzajú. Malé oblečenie vytrieďte a darujte ďalej, dáte tak priestor novým veciam. Nezabudnite však, že aj detská móda sa riadi aktuálnymi trendmi. Obľúbené sú najmä tričká s rôznymi potlačami, ktoré zobrazujú detských kreslených hrdinov či logá populárnych seriálov. Stredoškolákov a vysokoškolákov určite potešia aj značkové tenisky a ponožky so zaujímavým motívom. 

Trendy oblečenie a navyše za výhodné ceny určite dobre vyberiete v predajni PEPCO. Pre teenagerov odporúčame obľúbené značky TIMEOUT, LEE COOPER či KVL. 

2. Školské pomôcky nakupujte spolu

Najskôr zamerajte svoju pozornosť na úplný základ výbavy každého dieťaťa, ktorým je školská taška. Pokiaľ máte doma prváka a len sa chystáte na jej nákup, nezabudnite, že v tomto prípade platí zlaté pravidlo – čím ľahšia, tým lepšia. Dieťa bude najbližších desať mesiacov nosiť na chrbte niekoľko kilogramov, preto mu nepridávajte zbytočnú váhu a hľadajte tašky, ktoré sú ľahké, majú spevnené dno a chrbát s odvetrávaním. Viacerí výrobcovia dnes ponúkajú aj rôzne cenovo zvýhodnené sety, čiže pri jednom nákupe môžete spolu s taškou vybaviť aj vrecko na prezuvky, zásteru na výtvarnú výchovu či malú peňaženku.

Pokiaľ nakupujete spolu s taškou aj peračník, dajte svojmu dieťaťu možnosť, aby si jeho výbavu vybralo samé – určite sa poteší, keď si bude môcť zvoliť fixky či farebné ceruzky presne podľa svojej vôle. A, samozrejme, nezabudnite na kvalitné perá, zvýrazňovače, gumu, kružidlá a pravítka, ktoré sa školákovi v najbližších mesiacoch určite zídu. 

Všetko na jednom mieste pohodlne nakúpite v predajni ŠEVT, kde vám odborný personál rád poradí. 

 

3. Kvalitná strava dobije baterky

Zdravá a vyvážená desiata je to, čo potrebuje každé dieťa. Ide totiž o dôležité palivo, ktoré mu poskytne dostatočnú energiu a pomôže školákovi sústrediť sa na vyučovanie. Navyše pravidelná strava zabraňuje prejedaniu sa, teda aj detskej obezite. Ako ale svojho potomka motivovať, aby desiata neskončila zabudnutá na dne školskej tašky? Osvedčeným spôsobom je atraktívny box, do ktorého mu zdravú dobrotu zabalíte. Ideálne je, pokiaľ na ňom nechýba motív z obľúbenej filmovej rozprávky alebo knihy. Zároveň sa nebojte a zapojte dieťa aj do prípravy samotnej desiaty. Bude si jedlo viac vážiť a vy zároveň ľahko zistíte, čo mu chutí a čo nie.

Boxy na desiatu či spoľahlivé fľaše na vodu vyberiete v predajni s domácimi potrebami BANQUET alebo aj v PEPCO. 

 

4. Rozšírte jeho obzory

V rámci školských nákupov nevynechajte ani návštevu kníhkupectva PANTA RHEI. Staršie deti v ňom určite nájdu literatúru, ktorou si môžu dopĺňať základné učivo, ako aj odborné učebnice. Na tie by ste mali myslieť najmä vtedy, pokiaľ máte doma maturanta, ktorý sa chystá na vysokú školu. Pekne ilustrované rozprávkové knihy zase potešia menšie deti, ktoré s čítaním len začínajú. Budú ich motivovať, aby sa čím skôr zoznámili so všetkými písmenkami. 

 

5. Myslite aj na odmenu

Škola vie byť občas aj poriadny „zaberák“ a pre niektoré deti môže jej začiatok znamenať veľký stres. Nezabudnite preto na odmenu, ktorá im pomôže toto náročné obdobie preklenúť. Môže ísť o sladkosť, hračku alebo elektroniku, po ktorej už dlhšie túžia. Dobrou voľbou je tiež šport - bicyklovanie alebo korčuľovanie pomôže vybiť všetku nahromadenú energiu a dá priestor novým myšlienkam. Prípadne sa vyberte so svojimi deťmi do kina CINEMAX a užite si spoločne filmový večer. Ponuka je bohatá, takže neváhajte, hoďte starosti na chvíľu za hlavu a vychutnajte si kvalitné filmy na veľkom plátne. 

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Trnava
Nákupné centrum

OC MAX Trnava
Ul. Ferka Urbánka 11
917 01 Trnava

trnava@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.