Záhady Slovenska v nákupnom centre OC MAX Nitra

Záhady Slovenska


10.01.2019 - 27.02.2019

Výstavu najznámejších legiend a povestí nájdete na poschodí (vedľa Palace café & bowling) nášho nákupného centra od 10.1. do 28.2.

Na Slovensku sú zvláštne miesta, ktorým sa od nepamäti ľudia vyhýbali. Išlo predovšetkým o lokality, na ktorých sa udialo niečo nezvyčajné – vraždy, popravy, úmrtia ľudí za zvláštnych okolností, rôzne boje či bitky...

Na týchto podivných miestach sa veľakrát zjavovali rôzne strašidlá - bosorky, biele panie, bezhlaví ľudia alebo duchovia. Od pradávnych čias si ľudia tieto povesti medzi sebou rozprávali z generácie na generáciu až napokon zľudoveli.

Okrem všeobecne známych povestí ako sú Studňa lásky, Rytieri spod Sitna, Záhadný kameň v košickom Dóme a pod. Výstava prináša aj najstaršie záhady z praveku ako sú Val obrov, Záhada slovenských rondelov či Ľudožrúti na Molpíre.
Ďalšou časťou výstavy sú povesti či záhady späté s historickými postavami – najznámejším slovenským zbojníkom Jurajom Jánošíkom, krvavou grófkou Alžbetou Bátoryovou či kamaldulským mníchom Cypriánom z Červeného kláštora.
Na výstave nájdete aj smutné historické udalosti akými boli veľké zemetrasenie v Komárne v roku 1763 a Kremnici v roku 1443 či tajomstvo Kostolíka v Ludrovej.
Výstava prináša aj najväčšiu záhadu Slovenska a tou je tajomná Mesačná jaskyňa.
 

Tešíme sa na vás!

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Nitra
Nákupné centrum

OC MAX Nitra
Chrenovská 30
949 01 Nitra

nitra@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.