Precestovať svet na bicykli? Žiadna novinka v nákupnom centre OC MAX Nitra

Precestovať svet na bicykli? Žiadna novinka


18.02.2020 - 29.02.2020

Bicykel sa stáva čoraz populárnejším dopravným prostriedkom. V súčasnosti ho mnohí ľudia využívajú na cestovanie po Slovensku, aj za jeho hranicami. Vďaka dvom kolesám navštevujú nové kúty sveta – ako dynamické, rušné mestá, tak aj krásy nedotknutej prírody. Niektorí sa však neuspokoja len s jednou krajinou, ale rovno sa vyberú na cestu okolo sveta. Od tej úplne prvej uplynulo už neuveriteľných 85 rokov.

Fred A. Birchmore je pre bežných ľudí pravdepodobne úplne neznámym menom, v cyklistickom svete však ide o pojem. Tento Američan mal totiž iba 25 rokov, keď sa vybral na dovtedy prvú cestu okolo sveta. Odštartoval v roku 1935 na svojom bicykli, ktorý nazval Bucephalus – podľa legendárneho koňa Alexandra Veľkého. Spoločne navštívili 43 krajín, okrem iných aj Afganistan, Palestínu či Indiu. Celkovo zničil Birchmore sedem sád bicyklových pneumatík, prešiel viac ako 64-tisíc kilometrov, pričom viac ako polovicu z tejto trasy šliapal do pedálov, zvyšok cestoval na lodi. 

Jeho dobrodružstvo sa zapísalo do dejín a postupne ho nasledovali ďalší milovníci cestovania na bicykli. Aj dnes sa nájdu mnohí, ktorí takouto formou spoznávajú jednotlivé krajiny, nových ľudí, ale taktiež svoje limity. Patrí medzi nich aj Karol Voltemár zo Slovenska, ktorý sa vybral na svoju cestu v roku 2013. Trvala 1 231 dní, najazdil počas nej 67-tisíc kilometrov a navštívil 57 krajín sveta. 

Príbehy týchto úspešných cestovateľov sú pre viacerých ľudí obrovskou inšpiráciou. Záujem o cestovanie rastie a bicykel je jednoduchou a lacnou formou, ako sa prepravovať z miesta na miesto. Stále sú však rodiny, v ktorých takýto dopravný prostriedok nenájdete, pretože si ho nemôžu finančne dovoliť. Práve im sa rozhodlo vyjsť v ústrety obchodné centrum MAX Nitra.

Projekt Bicykel do každej rodiny je charitatívnou zbierkou bicyklov, odrážadiel a trojkoliek, ktoré môže verejnosť darovať do 23. februára. Stačí ich priniesť na poschodie obchodného domu, kde si ich od vás dobrovoľníci prevezmú. O ich opravu a servis sa už postará spoločnosť Cajgel shop. Po skončení zbierky zástupcovia obchodného centra MAX vytipujú spoločne s Mestom Nitra konkrétne sociálne slabšie rodiny, ktorým by bicykel pomohol. Vďaka nemu dostanú možnosť, aby spoločne trávili čas, spoznávali nové miesta a vydali sa na tie cesty, po ktorých snívajú. 

 

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Nitra
Nákupné centrum

OC MAX Nitra
Chrenovská 30
949 01 Nitra

nitra@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.