Nitra zažije Gambrinus majstrovstvá slovenska v steelových šípkach v nákupnom centre OC MAX Nitra

Nitra zažije Gambrinus majstrovstvá slovenska v steelových šípkach


06.05.2022 - 08.05.2022

Zábava, ale aj súťažný šport, ktorý sa v poslednom čase teší  čoraz väčšej popularite  – to je hranie steelových šípok. Počas prvého májového víkendu sa najlepší šípkari Slovenska stretnú na najprestížnejšom domácom podujatí, ktorého by sa malo zúčastniť okolo 300 hráčov v kategóriách žien, mužov a juniorov. Organizátori pozývajú širokú verejnosť, aby prišla povzbudiť hráčov, súboje na vrcholnej úrovni sú totiž zárukou napínavej atmosféry. 

Šípkarsky šport už dávno nie je len zábavou v baroch či pohostinstvách. Kým v podnikoch sa väčšinou triafa softovými (plastovými) šípkami do elektronických terčov, na súťažiach hrajú profesionáli so steelovými (kovovými). Do sveta sa rozšírila hra so steelovými šípkami predovšetkým z Veľkej Británie a v poslednom období zažíva rozmach aj na Slovensku. ,,Veľmi ma teší, že sa tomuto športu u nás tak začalo dariť, nepribrzdila to ani pandémia. Rastúci záujem sledujeme na turnajoch, do každého, ktorý pripravujeme, sa prihlasuje čoraz viac ľudí,” konštatuje František Šulc zo Združenia šípkarskych organizácií. ,,Šípky sú jednoduchou a nenáročnou hrou. Výhodou tohto športu je to, že nie je fyzicky náročný, ale na druhej strane si vyžaduje veľkú dávku koncentrácie. A ja hovorím, že v rámci tohto športu úraduje šípkarsky bacil. Ak raz začnete hádzať, tak rýchlo vás to nepustí, môže sa z toho stať vášeň na celý život,“ dodáva František Šulc. So steelovými šípkami začínajú trénovať už deti vo veku 8 rokov v akadémiách popri kluboch a šport si užívajú aj mnohí seniori. 

Stovky najlepších šípkarov si však zmerajú sily na Gambrinus majstrovstvách Slovenska v steelových šípkach, ktoré budú počas prvého májového víkendu v Nitre. ,,V sobotu sa bude súťažiť v kategórii žien, mužov a juniorov. Doplnkovým bude turnaj dvojíc, v nedeľu nás čaká turnaj družstiev. A vítaní sú nielen profesionáli. Hrať môže prakticky každý, stačí sa len zaregistrovať,“ približuje domáci šampionát František Šulc. Dodáva, že Slovensko síce zatiaľ nemá šípkarov na svetovej úrovni, v kategórii juniorov sa však objavili talenty, ku ktorým patrí Matej Čverha či Dominik Kočík. Obaja sa predstavia na majstrovstvách Slovenska v Nitre. ,,Teší nás, že naše obchodné centrum bude hostiť takéto významné podujatie a že bežný nákupný ruch oživí tento netradičný šport. Po dlhom čase, kedy sa nedali organizovať spoločenské akcie, je to aj pre nás vítaná zmena. Veríme, že podporiť súťažiacich prídu nielen Nitrania, ale že k nám zavítajú návštevníci aj z iných kútov Slovenska,“ uviedla Lucie Moravcová, Center manager OC MAX Nitra.

Gambrinus Majstrovstvá Slovenska v steelových šípkach sa budú konať 6. – 8. mája 2022 v priestoroch OC MAX Nitra. 

Program k podujatiu a ďalšie informácie nájdete TU.

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Nitra
Nákupné centrum

OC MAX Nitra
Chrenovská 30
949 01 Nitra

nitra@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.