Mikulášske prekvapenie v čižmičke v nákupnom centre OC MAX Nitra

Mikulášske prekvapenie v čižmičke


06.12.2022 - 06.12.2022

Máte doma poslušného anjelika či skôr malého, prípadne veľkého čerta? Na Mikuláša sa všetko ukáže. Tento svätec totiž odmeňuje podľa toho, ako sa kto počas roka správal. Do vyčistenej čižmičky dáva tým, ktorí boli dobrí, sladkosti a ovocie, prípadne malé darčeky. Šibali by sa zase mali pripraviť na výstrahu v podobe drevenej varechy či dokonca uhlia.  

Sviatok svätého Mikuláša má na Slovensku dlhú tradíciu a teší sa obľube najmä u tých najmenších. Za populárnym sviatkom sa však skrýva príbeh mnícha, ktorý sa narodil niekedy okolo roku 270 v meste Patara na pobreží dnešného Turecka. Mikuláš síce pochádzal z bohatých pomerov, ale celý svoj život zasvätil dobročinnosti a ochote pomáhať druhým. Zdedený majetok rozdal a vydal sa duchovnou cestou-  stal sa diakonom a kňazom, neskôr pôsobil ako biskup v byzantskom meste Myra, kde údajne 6. decembra aj zomrel.

Legendy, ktoré sa k tomuto svätcovi viažu, sa ale rôznia. Niektoré hovoria o troch sestrách, ktoré zachránil pred prostitúciou. Ďalšie o troch námorníkoch, ktorým zachránil život na rozbúrenom mori, či o troch vzkriesených študentoch. Pravdu už dnes ťažko odhaliť, v každom trojka je v prípade svätého Mikuláša dôležité číslo. Nie náhodou preto chodí v trojici - v spoločnosti čerta a anjela.   

Pokiaľ plánujete jeho návštevu aj vo vašej domácnosti, pripravili sme pre vás stručný prehľad, na čo by ste nemali v prípade mikulášskej nádielky zabudnúť. Všetko bez problémov nakúpite v priestoroch nášho obchodného centra MAX. 


Sladké dobroty

Čokolády, bonboniéry, cukríky, napolitánky, perníčky alebo maslové sušienky majú tradične pomyselné prvenstvo. Nahradiť ich však môžete aj zdravšími variantmi v podobe rôznych müsli tyčiniek alebo čokolády s vysokým obsahom kakaa. 

Chutné dobroty určite vyberiete v predajni s cukrovinkami DELIKATESO na prízemí.


Kúsok zdravia

Nezabudnite na čerstvé ovocie, pretože počas zimy si každý z nás potrebuje doplniť potrebné vitamíny. Okrem jabĺk a hrušiek, pribaľte do mikulášskeho balíčka aj exotické pomaranče, banány, kiwi, ananás a sladké mandarínky. Skvelou voľbou sú tiež rôzne sušené druhy ovocia, na ktorých si pochutíte aj o niekoľko týždňov. 

Všetko zdravé, ale aj pre maškrtníkov vyberiete v supermarkete TEMPO na prízemí nitrianskeho MAXu.


Niečo na chrumkanie

Nič nepokazíte ani orieškami, ktoré navyše obsahujú množstvo vitamínov a minerálnych látok, takže výrazným spôsobom prospievajú vášmu zdraviu. Bez obáv siahnite po arašidoch, para orechoch, mandliach, pistáciách či klasických vlašských orechoch. Dobrou mikulášskou voľbou je jeden balík, ktorý bude obsahovať trochu z každého druhu. 


Malá drobnosť

Mikuláš nemusí siahnuť iba po jedlých pochutinách. Do vyčistenej čižmičky môže vložiť aj rôzne malé drobnosti, ktoré jej majiteľa potešia. Voňavá sviečka, pekný lampášik či nový hrnček na čaj sú výbornou voľbou pre všetkých, ktorí sa nechcú vzdať tohto pekného sviatku ani vo vyššom veku. A ani taká nová varecha vlastne nie je krokom vedľa, veď uplatnenie v kuchyni si určite nájde. 

Určite navštívte predajne TEDi, PEPCO či KIK, kde vždy vyberiete sezónne dekorácie a drobné darčeky, navyše za výhodné ceny. 

 

MAX Nitra vám praje krásneho Mikuláša. Nech vám v prvom rade prinesie do vašich domácnosti radosť a šťastie.

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Nitra
Nákupné centrum

OC MAX Nitra
Chrenovská 30
949 01 Nitra

nitra@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.