Výstava betlehemov v nákupnom centre OC MAX Trenčín

Výstava betlehemov


28.11.2016 - 19.12.2016

K Vianociam neodmysliteľne patrí Betlehem, ktorý zobrazuje jednu z najdôležitejších udalostí kresťanského sveta - narodenie Ježiša Krista.

Dovoľte preto, aby sme vás pozvali na unikátnu výstavu takmer 400 Betlehemov od výtvarníka Jozefa Práznovského, ktorý je držiteľom dvoch certifikátov Slovenskej knihy rekordov - zápis získal za najväčší počet vystavených Betlehemov od jedného autora a za najmenší vyrobený Betlehem v bobuľke nového korenia, ktorého rozmery sú 6 x 6 milimetrov.

Tento žilinský umelec sa narodil v roku 1955 v Trnave, no momentálne žije v Žiline. Je všestranným umelcom, pričom sa jeho tvorba zameriava  na maľbu, kresbu, grafiku, koláže, kombinovanú techniku a plastiku. Do povedomia slovenskej verejnosti sa dostal svojimi autorskými výstavami, ako aj založením Združenia nezávislých výtvarníkov ARTEFAKT.

Jozef Práznovský vyrobil spolu 538 Betlehemov, čo je najviac na Slovensku. V roku 2009 sa zúčastnil na celosvetovej výstave Betlehemov v kostole Santa Maria del Popolo v Ríme, kde vystavil desať svojich exponátov. Pri tvorbe Betlehemov využíva rôznorodé materiály. V jeho zbierke môžete nájsť Betlehemy z hliny, vápenca, dreva, slamy, mušle, zemiaku, skla, vlašského, kokosového, či lieskového orecha. Používa však aj netradičnejšie materiály ako kosti, korunku zuba, či samotný zub. Najmenšie Betlehemy sú vyrobené na zápalke, v chlebe, makovičke, mušli, bobuľke hrozna, novom korení, či v kopýtku prasiatka.

Prvý Betlehem však vyrobil z dreva.

V našom centre MAX Trenčín predstaví od 28. 11. do 19. 12. 2016 takmer 400 Betlehemov, z toho približne stovku špeciálne vyrobených  pre túto príležitosť .

Unikátna výstava je doplnená o informácie približujúce históriu Betlehemov. 

Tešíme sa na vás

Max Trenčín a Tvorca projektu: Mgr. Róbert Kašša, GEŠENC media & sport, spol. s r. o., Žilina 

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Trenčín
Nákupné centrum

OC MAX Trenčín
ul. Gen. M. R. Štefánika 426
911 01 Trenčín
+421 32 7419 300
trencin@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.