Náš blog

Biela pastelka

Každá biela pastelka znamená pomoc zrakovo postihnutým

Biela pastelka - symbol pomoci v na prvý pohľad neriešiteľných situáciách v živote nevidiacich a slabozrakých - kreslí bielu čiaru na tmavej ceste. Každá z nich sa premení na pomocnú ruku podanú pri snahe naučiť sa samostatne a najmä bezpečne chodiť s bielou palicou, variť, postarať sa o domácnosť, pracovať s počítačom a mnoho iných činností, ktoré sú nevyhnutné na to, aby nevidiaci a slabozrakí mohli viesť plnohodnotný život. Verejnú zbierku Biela pastelka organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska už od roku 2002 a aj vďaka jej výťažku môže poskytovať svoje služby všetkým záujemcom na celom území bezplatne.

Počas septembrových hlavných zbierkových dní (23. a 24.) zaplnia ulice 300 miest a obcí celého Slovenska dobrovoľníci, ktorí budú darcom ponúkať biele spinky ako symbolické poďakovanie za dobrovoľný príspevok. Prispieť na účet verejnej zbierky SK11 3100 0000 0040 3001 6204, zaslaním SMS správy v hodnote 2 € na číslo 820 alebo on-line cez www.bielapastelka.sk však možno už od 15.6. a to až do 31.12.

Čítať viac

Pridal v kategórii Zdravie , pridané 26.08.2016

5 častých interakcií potravín s liekmi

ak, ako ste si mohli prečítať v článku Čo sú interakcie liekov a ako im predísť, kombinácia niektorých liekov môže značne ovplyvniť ich žiaduce, ale najmä nežiaduce účinky. A čo potraviny a lieky? Aj tu si treba dávať pozor.

Nevoľnosť pri cestovaní sa netýka iba detí

Pri cestovaní akýmkoľvek druhom dopravy sa môže u citlivých osôb prejaviť nevoľnosť, nutkanie na vracanie, až vracanie. Odborne sa tento stav nazýva kinetóza. Postihuje predovšetkým malé deti od dvoch do desiatich rokov. Nejedná sa o ochorenie, ale o nepríjemný stav, ktorý zvyčajne po ukončení cesty ustúpi.

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Trenčín
Nákupné centrum

OC MAX Trenčín
ul. Gen. M. R. Štefánika 426
911 01 Trenčín
+421 32 7419 300
trencin@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.