Náš blog

Hýbte sa aj v lete

Pridal Dominika Štefaňáková v kategórii Fitness , pridané 02.08.2016


Ak ste len prednedávnom začali pracovať na svojej vysnívanej postave, upravili ste si jedálniček a kúpili permanentku do fitka, je veľká pravdepodobnosť že práve v letných mesiacoch upadnete do stagnácie. Vonku je teplo a vás to ťahá kamkoľvek, len nie dvíhať ťažké váhy, byť uzatvorený medzi štyrmi stenami a vdychovať pri tom pot svojich spolu cvičiacich. Je verejne známe, že najmä v letných mesiacoch počet ľudí vo fitnescentrách klesá.

Ak aj vy patríte do tejto skupiny, mám pre vás zopár typov. Počas leta, najmä za priaznivého počasia máme k dispozícii niekoľko iných aktivít, pri ktorých sa dá spáliť isté množstvo energie. Korčuľovanie, bicyklovanie, beh,  plávanie, no dokonca aj obyčajná chôdza vám v tom, pri správnom stravovaní dokážu pomôcť.  Najmä plávanie je u ľudí v letných mesiacoch obľúbenou činnosťou. Voda nás príjemne osvieži a popritom sa nám aj pekne tvaruje postava. Stačí vám  minút plávania a spálite tým približne 1500KJ, čo sa rovná zhruba jednému vrecku čipsov. Ak sa však nepovažujete za dobrého plavca, môžete zvoliť aj napríklad takú turistiku, vďaka ktorej môžete za hodinu spáliť aj 1100KJ. Zvolíte si tempo aké chcete a popritom spoznáte aj krásy našich veľhôr. Pri jazde na bicykli dokážete za hodinu spáliť aj 3500KJ. Tento druh športu je vhodný najmä pre obéznych ľudí, pretože tak nezaťažuje kĺby ako napríklad beh.

Nech si už zvolíte akúkoľvek fyzickú aktivitu,  dbajte na dostatočný príjem tekutín a v lete  aj na pokrývku hlavy. Vďaka pohybu sa z nášho tela nevytráca nielen energia ale aj voda, preto ju musíme dopĺňať v dostatočnom množstve. 

Komentáre k príspevku

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Poprad
Nákupné centrum

OC MAX Poprad
Dlhé hony 4588/1
058 01 Poprad
+421 52 4664 449
poprad@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.