Náš blog

Čo jesť aby bola naša pleť hydratovaná

Pridal Dominika Krempaská v kategórii Fitness , pridané 15.08.2016

Nie len počas leta dostáva naša pleť poriadne zabrať. Silné slnečné lúče, voda z bazénov, či iných prírodných nádrží nedostatok spánku  a dokonca aj alkohol. Aj to sú jedny zo  zložiek vplývajúcich na stav našej pleti. Málokto by tomu veril, no naša pleť o nás prezradí nielen náš zdravotný stav, ale aj to, ako sa stravujeme. Možno sa to niekedy stalo  aj vám - dáte si kúsok dobrej sladkej čokolády a o pár dní sa vyhádžete na tvári alebo sa vám objavia suché fľaky na pokožke.

Dermatológovia odporúčajú pre skvalitnenie pleti jesť najmä potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Esenciálne mastné kyseliny svojimi prírodnými olejmi pleť posilňujú, robia ju vláčnou a dostatočne hydratovanou. Medzi takéto potraviny patria najmä ryby( losos), obilniny, olivový olej či orechy.
Z ovocia majú na našu pleť najpriaznivejšie účinky najmä čučoriedky, maliny a jahody, čiže ovocie dostupné najmä pre tieto ročné obdobia. Tieto malé bobuľoviny majú v sebe viac antioxidantov ako poniektoré ovocia či zelenina.

Ak  vás trápi akné a ekzémy nemusíte hneď siahať po drahých krémoch. Skúste skôr do svojho jedálnička zaradiť strukoviny a celozrnné obilniny. Sú bohatými zdrojmi vitamínu B, ktorý pomáha proti tvorbe týchto ekzémov a tiež obsahujú vitamín E, ktorý spomaľuje starnutie pleti. Medzi moje obľúbené výrobky v rámci stravy patrí aj cottage syr. Ten predstavuje nielen vysoký príjem bielkovín ale aj aminokyselín a selénu, ktorý dodávajú pokožke žiarivý vzhľad. Najlepším priateľom na hydratáciu je však obyčajná voda. Kožné bunky potrebujú veľa tekutiny, aby mohli prijať všetky živiny zo spomínaných potravín.
Existuje desiatka potravín, po konzumácii ktorých sa vám vaša pokožka začne meniť k lepšiemu. Tak siahnite po tých správnych a už nikdy sa pre nedostatky netrápte. 

Komentáre k príspevku

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Poprad
Nákupné centrum

OC MAX Poprad
Dlhé hony 4588/1
058 01 Poprad
+421 52 4664 449
poprad@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.