Po dlhej zime konečne prichádza zmena, nalaďte sa na jar! v nákupnom centre OC MAX Poprad

Po dlhej zime konečne prichádza zmena, nalaďte sa na jar!


10.03.2022 - 31.03.2022

Voňavá, rozkvitnutá, plná slnka, energie a tiež výziev – jar je obdobím, ktoré prináša do našich životov novú silu a prebúdza všetky naše zmysly. Vychutnať si prvé lúče však nemusí byť až také jednoduché. Povestná jarná únava nám signalizuje, že naše telo sa nevie na nadchádzajúce ročné obdobie správne naladiť. Čo robiť, aby ste príchod jari zvládli bez problémov a skutočne si ho užili? 

Nastavte si budíček o hodinu skôr

Sledovanie seriálov a filmov do neskorých nočných hodín je skvelý spôsob, ako tráviť dlhé zimné večery. Avšak aspoň počas prvého jarného mesiaca by ste mali na televízne maratóny zabudnúť. Stanovte si prísny spánkový režim a dodržujte pravidelný osemhodinový spánok. Do postele sa snažte ísť každý deň v tú istú hodinu, a to aj počas víkendov. Ranný budík si nastavte o hodinu skôr. Zdá sa vám to ako príšerný štart do nového dňa? Možno budete prekvapení, ako rýchlo si vaše telo na túto zmenu zvykne. Už do týždňa by ste sa mali cítiť lepšie a plní energie. Navyše budete mať na rannú rutinu o jednu hodinu navyše. 

Pomocníkom pre dobrý spánok môže byť aj meditácia či kvalitný oddychový román. V predajni PANTA RHEI vám určite radi odporučia ideálnu knihu pre pokojné zaspávanie. 

Jedzte ľahké a zdravé jedlá

Ste po jedle unavení a od stola vstávate s tým, že by ste si chceli rovno ľahnúť na gauč? Je najvyšší čas zmeniť stravovacie zvyky. Odoprieť by ste si mali údeniny, ťažké, vyprážané a presladené jedlá. Telo na ich trávenie spotrebúva veľké množstvo energie, ktorá potom chýba inde. Skúste zaradiť na  tanier viac čerstvej zeleniny, ktorá patrí k jarným mesiacom. Prečistí vaše telo a dodá mu živiny, ktoré mu počas zimy chýbali. Úplne ideálne je siahnuť po kyslejších jedlách, ktoré dokážu rýchlejšie naštartovať metabolizmus. Dobrým krokom je napríklad ranný pohár vody s citrónom, prípadne chutné zeleninovo-ovocné smoothie, ktoré vás zasýtia bez toho, aby ste následne cítili unavení. 

Na kvalitný obed či chutnú večeru s priateľmi si môžete skočiť do reštaurácie BÔRIK STODOLA na 1.poschodí.

Dajte priestor farbám

Čierna nech si dá na chvíľu pauzu, je čas zažiariť vo farbách! Typické jarné odtiene ako žltá, ružová, zelená sa dobre kombinujú a zároveň nám dokážu zlepšiť náladu. Farbou tohto roka je však „Very Peri“. Pripomína pastelovo fialovú a má spájať stály pokoj modrej s energickou infúziou červenej. Tento odtieň označili módne domy doslova za životabudič a do svojich tohtoročných kolekcií ho už zaradili všetky významné značky. Fialová je spojená so spiritualitou, je to farba duchovna, mystiky, inšpirácie a zároveň aj ženskej sily. Je menej agresívna ako napríklad červená a napriek tomu v nej dokážete zaujať celé svoje okolie. 

Jarné kúsky do šatníka si môžete doplniť napríklad aj v predajni NEW YORKER, ADAM či BEPON a jarné topánky za dobré ceny pre seba, ale aj vaše ratolesti, nájdete v predajniach BAŤA, CCC či JOHN GARFIELD.

Rozhýbte aj svoju myseľ

Jar je symbolom nových začiatkov a výziev. Netýka sa to len tela, ale zabrať by ste mali dať aj svojmu mozgu. Dajte preto jari šancu, aby prebudila vašu kreativitu. Či už plánujete upiecť trojposchodovú tortu, vyrobiť vtáčiu búdku alebo napísať román, teraz je ten ideálny čas, aby ste  to skúsili. 

Skúste vyriešiť hlavolam alebo si zahrať detektívnu spoločenskú so svojou rodinou. Skvelý výber nájdete v hračkárstve POMPO.

Vyhrňte si rukávy

K jarnému reštartu neodmysliteľne patrí aj upratovanie. Postupne sa zamerajte na každú jednu miestnosť vo svojom dome či byte a dôkladne ju vyčistite. Neobíďte ani na šatník a zbavte sa starých kúskov, ktoré vám v ňom už len zavadzajú, a nahraďte ich novými. Upratovanie má pozitívny efekt, ktorý pocíti aj vaša myseľ – tam, kde je príjemne a čisto, sa automaticky cítime lepšie. 

Skvelých pomocníkov na jarné upratovanie nájdete v 101 DROGÉRII.
Hľadáte užitočné košíky, praktické dózy do kuchyne či organizéry do vášho šatníka? Nevynechajte predajňu TEDi, kde za výhodné ceny nájdete všetko potrebné.  

Doplňte si vitamíny

Vitamíny majú pre náš organizmus obrovský význam, pretože sú nevyhnutné pre jeho správne fungovanie. V prvom rade sa ich snažte prijať prostredníctvom pestrej a kvalitnej stravy.  S ich doplnením vám pomôžu aj kvalitné výživové doplnky. Najmä počas jarných mesiacov by ste mali zvýšiť príjem vitamínu D, ktorý je potrebný pre zdravie kostí, svalov, zubov a tiež pre správnu funkciu imunitného systému. Vitamíny skupiny B majú zase na starosti nervový systém, metabolizmus tukov a sacharidov či tvorbu červených krviniek. 

Poraďte sa s odborným personálom v lekárni DR.MAX, kde vám poradia vhodné výživové doplnky pre vás a vašu rodinu. Doprajte aj výživu a ochranu svojej pokožke tela či tváre – určite si vyberiete zo širokej ponuky lekárenskej kozmetiky alebo krémov s ochranným faktorom. 



 

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Poprad
Nákupné centrum

OC MAX Poprad
Dlhé hony 4588/1
058 01 Poprad
+421 52 4664 449
poprad@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.