Zútulnite si svoj balkón či záhradu v nákupnom centre OC MAX Poprad

Zútulnite si svoj balkón či záhradu


28.04.2022 - 31.05.2022

Liečivé oázy pokoja, ale tiež priestor pre hodovanie a bujaré zábavy – už starí Egypťania a Rimania venovali pozornosť záhradám. Dbali na to, aby sa v nich človek cítil čo najpríjemnejšie a upravovali ich tak, aby vyhovovali ich vkusu i aktuálnym trendom. Ani po tisícročiach sa to nezmenilo. Aj dnes sa mnohí z nás snažia, aby boli ich záhradky či balkóny tou najkrajšou časťou obydlia. Jar je obdobie nielen chytania prvých slnečných lúčov, ale aj časom, kedy sa po zimnej pauze vraciame späť k tejto našej záľube. Pokiaľ máte pocit, že vášmu zelenému kútiku niečo chýba, nezúfajte. Prinášame vám niekoľko užitočných rád, aby ste svoj balkón či záhradku premenili na útulné miesto, v ktorom si dokonale vychutnáte nadchádzajúce letné dni. Všetko potrebné nakúpite v nákupnom centre MAX Poprad. 

Pohodlné sedenie

Pokiaľ si chcete skutočne oddýchnuť a zrelaxovať po náročnom dni, pohodlné sedenie je absolútnou nevyhnutnosťou. Či už dáte prednosť záhradným stoličkám so stolíkom alebo klasickej drevenej lavici s úložným priestorom, je len na vás. Dôležité je v prvom rade to, aby vám sedenie vyhovovalo. Nenechajte sa v tomto prípade obmedzovať veľkosťou vášho balkóna či záhrady. Na trhu dnes nájdete praktický nábytok, ktorý je určený aj pre menšie priestory. Dobrými pomocníkmi sú v tomto prípade aj úložné krabice, ktoré vyzerajú dobre a navyše skryjú všetko, čo nám na balkóne či záhrade prekáža. 

Šikovné úložné  riešenia pre menšie priestory nájdete aj v obľúbenej predajni TEDi za výhodné ceny.

Pestované šťastie

Každý balkón vyzerá hneď lepšie, ak je jeho súčasťou aj kúsok živej prírody. Zeleň automaticky navodzuje pocit šťastia. Kvety, bylinky, ale tiež rajčiny či papriky pritom dokážete bez problémov pestovať aj v panelákových podmienkach. Vyberte si na to pekné farebné kvetináče, ktoré priestor okamžite rozžiaria. Dávajte si však pozor, aký typ rastlinky máte zasadený a aké svetelné podmienky mu vyhovujú. Kvetináče pravidelne zalievajte, ideálne dažďovou alebo odstátou vodou, aby nedošlo k preschnutiu. Stavte na kvalitnú zeminu s pieskom, ktorá je dobre priepustná a tiež bohatá na živiny. Hnojivo je pre pestovateľov tiež dôležitá vec. Pokiaľ ale máte zasadenú bazalku či mätu, radšej ho vynechajte, prípadne stavte na organickú variantu. Nemáte čas na to, aby ste sa o rastlinky pravidelne starali? Stavte na sukulenty, ktoré dobre znášajú extrémne sucho aj letné horúčavy.

Naštudujte si, ako sa správne starať o vaše izbové rastlinky, ale aj plodiny či stromy vo vašej záhrade, kvalitný výber odbornej literatúry nájdete v kníhkupectve Panta Rhei na 1.poschodí.  

Vhodné rastliny pre váš balkón nájdete aj v kvetinárstve Victor na prízemí centra. 

Zaostrené na svetlo

Aj na Slovensku sa v posledných rokoch dostal do popredia škandinávsky štýl hygge, ktorý so sebou prináša pohodlné materiály, príjemnú atmosféru a tlmené osvetlenie. Nevynechajte ho ani vy pri skrášľovaní vášho balkóna či záhrady, určite tento krok neoľutujete. Zaujímavým prvkom môžu byť napríklad svetelné girlandy. Tie dnes dostanete v rôznych tvaroch i farbách, záleží len na vás, čomu dáte prednosť. Girlandy okamžite rozžiaria váš exteriér hrejivým svetlom a spravia z neho ideálne miesto pre dlhé letné večery. Rovnaký romantický efekt docielite aj prostredníctvom sviečok, lampášov a svietnikov. 

Trendy a štýlové doplnky na každý jarný piknik či letnú záhradnú party nájdete v predajni TEDi na prízemí popradského MAXu.
Určite nevynechajte ani predajňu AR DESIGN na 1.poschodí či BANQUETE na prízemí nákupného centra.

Drobnosti pre radosť 

Nezabudnite na textilné doplnky, ktoré vašu záhradu alebo balkón nádherne zútulnia. Mäkké vankúše, podsedáky, teplá deka či pléd pre chladnejšie večery sú skvelými doplnkami – na jednej strane sú praktické, na druhej zase dokážu okamžite skrášliť každé miesto. Zvoľte farby a vzory, ktoré vám vyhovujú. Nemusíte sa báť ani experimentovať, dôležité však je, aby jednotlivé kúsky spolu ladili. 

Na nákupy pre radosť je určite nákupné centrum MAX Poprad vhodné miesto. Pod jednou strechou nájdete obľúbené značky TEDi, BANQUET či AR DESIGN, kde vždy dobre nakúpite. 

 

MAX Poprad – radosť prísť.

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Poprad
Nákupné centrum

OC MAX Poprad
Dlhé hony 4588/1
058 01 Poprad
+421 52 4664 449
poprad@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.