Aké sú chute Slovákov? v nákupnom centre OC MAX Poprad

Aké sú chute Slovákov?


06.10.2022 - 31.10.2022

Čo vás zvykne najviac zaujať v zahraničí? Je to krásna príroda, zaujímavá architektúra, miestny folklór alebo miestna kuchyňa? Pokiaľ patríte medzi fanúšikov nových, neznámych chutí, na svoje si prídete aj u nás na Slovensku. Slováci milujú zahraničnú kuchyňu, čomu sa prispôsobili viaceré gastrozariadenia. Chute sveta tak môžete spoznať bez toho, aby ste za nimi museli cestovať tisíce kilometrov. 

Zaujíma vás, ktoré kuchyne patria v našich končinách medzi tie najobľúbenejšie? Pripravili sme pre vás ich stručný prehľad. Niektoré z nich môžete ochutnať aj v MAXe. 

Ďaleký východ

Východná kuchyňa sa vyznačuje mnohými výraznými chuťami. Je to exotika, ktorá dobre vonia a ešte lepšie chutí. Táto kuchyňa je korenistá, pikantná a bez problémov kombinuje sladké, horké aj kyslé prísady. Slovákom je dobre známe napríklad indické karí, ale vo veľkej obľube sú aj pokrmy z čínskej kuchyne ako opekané rezance. Vietnam prináša na taniere taktiež bohatý mix surovín a  chutí. Taká ostro-kyslá polievka alebo dobre spravené pho sú v očiach mnohých ľudí na takmer rovnakej úrovni ako domáca slepačia polievka. 

V popradskom MAXe nevynechajte gastro prevádzku THAI FOOD, kde určite ochutnajte originálnu thajskú polievku Tom yum. 

Americká klasika

Hamburgery, hotdogy, šišky, vyprážané cibuľové krúžky a  k tomu veľa kečupu – asi tak by sa dala v skratke opísať americká kuchyňa. Tá je dobre známa aj Slovákom a boduje najmä u mladšej generácie. Najväčšej obľube sa tešia hamburgery, ktoré majú dokonca aj svoj vlastný deň. Deň hamburgerov oslavujeme 28. mája. Jednoduché, lacné a chutné jedlo, ktorého základ tvorí žemľa, mäso, zelenina a dressing, si získalo srdcia ľudí na celom svete. Len v Spojených štátoch sa ročne zje viac ako 50 miliárd hamburgerov. Slovenské štatistiky zatiaľ neexistujú, ale určite nepôjde o malé číslo. 

Obľúbené fastfoody nechýbajú ani v MAXe – na 1. poschodí v zóne foodcourtu nájdete MC BURGER, ale aj obľúbené prevádzky FAJN EXPRESS FOOD a FAJN FRESH.

Amore Italia

Keď sa Julia Robertsová učila vychutnávať si jedlo vo filme Jedz, modli sa a miluj, tak sa vybrala do Talianska. Pri scéne, kedy je pizzu Margheritu, určite nejednému z vás taktiež tiekli slinky. Pravá talianska pizza a cestoviny patria na prvý pohľad medzi jednoduché jedlá, ale pripraviť ich chutne veru nedokáže každý. Preto je skvelé, že mnohí slovenskí kuchári si osvojili tradičné talianske postupy a ich jedlá vás svojou chuťou pomyselne zavedú do uličiek Ríma, Florencie či Neapolu. Taliansko je jednoducho gurmánska láska, ktorá si získala aj srdcia mnohých Slovákov. 

K Taliansku jednoznačne patrí aj voňavá káva. Príjemné posedenie pri talianskej káve vás prenesie priamo do Ríma ☺, zastavte sa na kvalitné espresso v kaviarni LAMBORGHINI ESPRESSO CAFÉ.

Návrat domov

Každá cesta, aj tá okolo sveta, sa raz musí skončiť. Po rôznych exotických koreninách, netradične pripravených mäsách či pikantných polievkach padne našincovi vhod poctivá slovenská kuchyňa. Raz darmo, bryndzové halušky, klasický nedeľný vyprážaný rezeň alebo makové šúľance so sebou prinášajú vône a chute domova. No a tie len tak niečo neprekoná. 

Reštaurácia BÔRIK STODOLA na 1.poschodí ponúka slovenskú klasiku, zastavte sa na domáci slepačí vývar, či spomínané bryndzové halušky. 

Dobrú chuť! 

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Poprad
Nákupné centrum

OC MAX Poprad
Dlhé hony 4588/1
058 01 Poprad
+421 52 4664 449
poprad@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.