Vytvorte si doma hygge atmosféru v nákupnom centre OC MAX Poprad

Vytvorte si doma hygge atmosféru


18.10.2022 - 16.11.2022

Zababušiť sa pod deku spolu s dobrou knihou a šálkou teplého čaju v ruke. Prípadne zapnúť si film či seriál a k nemu si naservírovať pečené gaštany. Čoraz kratšie jesenné dni mnohých lákajú tráviť viac času doma. Na to, aby to aj u vás dýchalo tou pravou pohodovou atmosférou, pritom nepotrebujete veľa. Stačí sa vybrať cestou škandinávskeho štýlu hygge. Ešte ste o ňom nepočuli? Teraz je najvyšší čas to zmeniť! Stačí len pár kúskov, ktoré si bez problémov zakúpite v popradskom nákupnom centre MAX, a váš domov sa razom zmení na nepoznanie.

Základom je príjemné svetlo

Ľudia sa prirodzene cítila lepšie v miestnosti, ktorá má teplé osvetlenie. Biele LED svetlo evokuje chlad, preto by ste mali uprednostniť skôr žlté žiarovky. Skvelou voľbou v duchu hygge sú rôzne svietiace reťaze, ktorými si môžete ozdobiť napríklad knižnicu. Ďalším doplnkom, ktorý určite oceníte, sú dekoračné lampy. Vhodné sú malé, ale aj stojacie, ktoré rozohrejú každú miestnosť. Nezabudnite na voňavé sviečky, ktoré váš domov nielen zútulnia, ale ešte ho aj krásne prevoňajú. 

Na nákupy trendy reťazí svetielok a originálnych sviečok je určite vhodná predajňa TEDi.

Mäkké leňošenie

Keď vonku vládnu zima a dážď, spravte si doma priestor, z ktorého vyžaruje teplo a pohoda.  Sústreďte sa na výber vhodných textílií, pričom uprednostnite tie z príjemného hrejivého materiálu a v jemných farebných tónoch. Ideálnou je kombinácia bielej a prírodných farieb -  béžovej, ružovej, zelenej či modrej. Obklopte sa vankúšmi, dekami a malými koberčekmi a už si len vychutnajte jesenné leňošenie. Mimochodom, Dáni majú na miesto, kde si najlepšie užijú pohodové chvíľky, aj svoje vlastné slovo – hyggekrog. 

Hrejivé deky, či mäkučké vankúše vyberiete v predajni EMI na 1.poschodí.

Milé drobnosti

Dôležitou súčasťou škandinávskeho hygge sú aj rôzne drobnosti. Práve malé dekorácie pomáhajú vytvoriť atmosféru pravého domova. Spomínate si napríklad na kuchyňu vašej starej mamy? Oriešky uložené v miske, na stole jednoduchý ľanový obrus, voňavé buchty, ktoré boli naservírované na staručkom podnose. Hygge nechce veľa, dáva priestor minimalizmu, ktorý docielite za pomoci pár vhodne zvolených kúskov – napríklad jednoduchej vázy, svietnika alebo zarámovaných fotografií. Tie by mali dotvoriť príjemný pocit z celého vášho príbytku. 

Zastavte sa v predajni s domácimi potrebami BANQUET alebo v predajni s bytovými doplnkami AR DESIGN – určite si vyberiete vhodný hygge doplnok práve do vašej domácnosti. 

Vychutnávajte si jeseň

Hygge hovorí aj o tom, že ľudia by mali spomaliť a užívať si maličkosti, ktoré im život prináša. Zabudnite aspoň na chvíľu na každodenné starosti, ktoré súvisia s prácou či školou. Doprajte si malú odmenu, ktorá vás poteší. Môže mať podobu dobrej kávy v štýlovej šálke či sladkých bonbónov, ktoré sa vám rozplývajú na jazyku. Je len na vás, akú podobu bude mať vaše hygge. 

K obľúbeným hygge aktivitám patrí určite aj čítanie knihy alebo hranie spoločenských hier. Zastavte sa v kníhkupectve PANTA RHEI a vyberte si príjemného jesenného knižného spoločníka.

Nezabúdajte na blízkych

 

Podľa štatistík sa až 78 percent Dánov každý týždeň stretáva so svojimi blízkymi. Rodina a priatelia majú v ich životoch nezastupiteľné miesto. Vďaka socializácii sa ľudia jednoducho cítia šťastnejší. Preto neváhajte a vyberte sa aj vy so svojimi kamarátmi na kávu či dobrý obed. Prípadne zorganizujte spoločnú večeru vo vašom vynovenom príbytku v štýle hygge, aby si aj vaši blízki mohli užiť tú pravú jesennú pohodu. 

Odber noviniek

pridajte sa k odberu noviniek

Vaša prihláška bohužial nebola spracovaná. Skúste to neskôr prosím.
Ďakujeme, úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek.
Nákupné centrum OC MAX Poprad
Nákupné centrum

OC MAX Poprad
Dlhé hony 4588/1
058 01 Poprad
+421 52 4664 449
poprad@ocmax.sk
Spojte sa s nami

Pošlite nám správu

alebo nás sledujte na sociálnych sieťach

© 2024 OCMAX
Vytvoril Mufin ,s.r.o.